Buiten regen, binnen lekker droog

Vind je dat ook zo’n heerlijk geluid: Regen. Ondanks dat je er zelf niet altijd in wilt staan, is het getik van regen tegen de ramen prettig als je lekker aan het ontspannen bent. Van de regengeluiden kun je namelijk lekker ontspannen en met een gerust hartje gaan slapen. Wellicht vind je het vast niet prettig dat als het buiten nat is, het binnen ook ineens nat wordt. Je wilt juist graag met zo’n regenachtige dag lekker binnen met een warm kopje thee onder een dekentje voor de televisie zitten. Maar hoe zorg je er nou voor dat het platte dak boven je hoofd waterbestendig is?

Een nieuw goed materiaal

Wanneer je een oud dak hebt, kan het op een gegeven moment voor gaan komen dat het materiaal op raakt. Het is dan verstandig om zo snel mogelijk te wisselen van dak bekleding. Wanneer je er namelijk tijdig bij bent, kun je een grote lekkage voorkomen. Maar met welk materiaal? Tegenwoordig wordt er op platte daken veel EPDM geplaatst. Dat komt doordat EPDM een elastische rubber is dat heel erg waterbestendig is. Maar waar kun je EPDM kopen?

EPDM kopen kun je gemakkelijk doen diverse websites op het internet. Wanneer je hier EPDM kopen gaat, zal je de juiste maat van je dak moeten doorgeven. De EPDM wordt namelijk gekocht op maat. Het is dus belangrijk dat als je EPDM kopen gaat je de juiste maten van het dak doorgeeft. Wanneer dit namelijk verkeerd gaat bij het EPDM kopen, kan het zijn dat je dak niet geheel waterbestendig is. Dat is uiteraard zonde van het EPDM kopen. Controleer dus altijd een keer extra voordat je EPDM kopen gaat.

Plak het allemaal maar vast

Wanneer je EPDM kopen gaat, is het ook verstandig om EPDM contactlijm aan te schaffen. EPDM contactlijm heb je namelijk nodig om het EPDM aan het dak vast te maken. EPDM contactlijm kun je over het algemeen eenvoudig online kopen. Zeker voor een grotere klus is deze EPDM contactlijm een goede. Hierdoor weet je immers zeker dat je genoeg EPDM contactlijm hebt om je EPDM aan je dak te kunnen bevestigen. Wanneer je namelijk niet genoeg EPDM contactlijm gebruikt, kan het zomaar voorkomen dat je EPDM niet goed aan het dak bevestigt zit. Hierdoor is het belangrijk dat je bij het gebruik van EPDM contactlijm altijd eerst goed leest hoeveel je moet gebruiken om het EPDM vast te maken. Je wilt natuurlijk niet te weinig EPDM contactlijm gebruiken, maar uiteraard ook weer niet te veel. Door het gebruik van te veel EPDM contactlijm kan het ook zijn dat de werking van de EPDM afneemt. Kijk dus altijd goed naar de omschrijving bij ontvangst.

Geef een reactie