Keramische tuintegels kopen voor in je tuin

Als je net een nieuwe woning hebt, moet je ook gaan nadenken over de nieuwe tuin. De voorbereiding hiervan is leuk, maar ook lastig. Je moet namelijk bepalen wat voor tegels je gaat neerleggen in je tuin. Een veelgebruikte en stijlvolle optie is keramische tuintegels. Je kunt deze verkrijgen in veel verschillende kleuren. Er komt veel bij kijken als je keramische tuintegels in je tuin wilt leggen. Zo moet je goed nadenken over de afmetingen; dit hangt namelijk weer af van de ondergrond. Als je niet goed weet welke afmeting je moet aanschaffen, kun je het beste contact opnemen met een bedrijf dat keramische tuintegels verkoopt. Zij kunnen je informeren over alles rondom de aankoop van deze tuintegels. Goed om te weten is dat keramische tuintegels een aantal voordelen hebben. Wat zijn deze voordelen dan?

Voordelen keramische tuintegels

Hieronder volgen een aantal voordelen als je keramische tuintegels in je tuin gaat leggen.

  • De tuintegels zijn onderhoudsvriendelijk
  • De tuintegels zijn kleurvast; je kunt er dus jaren plezier van hebben
  • De tuintegels hebben een antislip afwerking
  • Ze zijn niet vlekgevoelig. Je krijgt de keramische tuintegels altijd weer goed schoon
  • Ze zijn vorstbestendig, en zeker in Nederland is dit belangrijk voor tijdens de koude winterdagen
  • Je hebt de keuze uit een groot aanbod van deze tuintegels; er zijn veel kleuren beschikbaar

Dit zijn slechts een aantal van de voordelen die deze tuintegels met zich meebrengen. Zeker in de afgelopen jaren zijn deze tegels steeds populairder geworden en aan de voordelen te zien is dat wel logisch. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een keramische tuintegel en een betontegel?

Verschil keramische tuintegel en een betontegel

Het verschil tussen een keramische tuintegel en een betontegel is dat een keramische tuintegel slijtvaster is, en ook sterker. Daarbij kun je deze tuintegel makkelijker schoonmaken, vooral omdat het gesloten structuur heeft. Hierdoor komt het vuil niet diep in de tegel terecht. De tegel blijft over het algemeen veel langer mooi, dus je kunt van een keramische tuintegel aanzienlijk langer genieten dan van een betontegel. Wat zijn de afmetingen van een keramische tuintegel?

Afmeting keramische tuintegel

Als je deze tuintegels kiest, kun je vaak kiezen uit drie verschillende afmetingen. Zo heb je tuintegels van 2 cm dik, 4 cm dik en 6 cm dik. Die laatste variant bestaat nog niet zo lang, namelijk pas sinds 2019. Het voordeel van deze tegels is dat ze uit 1 component bestaan, en deze zijn 6x sterker dan een keramische tegel van 4 cm dik! Voor welke tegel ga jij?

Geef een reactie