Zo trek je meer bijen en vlinders aan in je tuin

Als je bent zoals de meeste mensen, vind je het leuk om vlinders en bijen in je tuin te zien. Het zijn prachtige wezens en ze spelen een belangrijke rol bij de bestuiving van bloemen. Maar wist je dat het ook heel belangrijk is voor de biodiversiteit om meer fauna zoals bijen, vlinders en vogels aan te trekken? Als je meer van ze in je tuin wilt zien, zijn er enkele dingen die je kunt doen om ze aan te trekken. In dit blog delen we een aantal tips zodat je van jouw tuin een toevluchtsoord voor deze mooie dieren kunt maken!

Goed voor de planten en bloemen

Bijen en vlinders zijn erg belangrijk, omdat ze helpen bij de bestuiving, wat betekent dat ze bloemen helpen zich voort te planten door stuifmeel van de meeldraden naar de stamper te verplaatsen. Als je meer vlinders en bijen in de tuin hebt, kun je meer levendige bloemen en vruchten verwachten. Niet alleen dat, maar bijen en vlinders zijn ook nog eens prachtige wezens die een vleugje kleur toevoegen aan elke tuin, en dus een lust voor het oog. Er is niemand die niet geniet van het zien van fladderende vlinders en zoemende bijtjes!

Diverse bloemen om te bestuiven

Het toevoegen van planten die bijen en vlinders naar de tuin lokken kan de gezondheid van de planten in je tuin helpen verbeteren. Er zijn veel verschillende planten die je aan je tuin kunt toevoegen om bijen en vlinders aan te trekken. Plant voor het beste resultaat een verscheidenheid aan verschillende bloemen in de tuin om het hele seizoen door nectar voor bijen en stuifmeel voor vlinders te leveren. Denk bijvoorbeeld aan prachtige klimop planten met geurige bloemen, zoals Pink air of roze Toscaanse Jasmijn. Niet alleen zijn deze geurige klimmers uitnodigend voor bijen en vlinders, ze maken van de tuin een kleurrijke oase en verspreiden bij het uitademen een heerlijk zoete geur. Dat maakt het zitten in de tuin 's zomers ineens een stuk aantrekkelijker!

Een waterbron

Naast een diversiteit aan planten en bloemen, hebben bijen en vlinders ook waterbronnen nodig. Het kan deze harde werkers dan ook zeker helpen om hier en daar een waterbron te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een vogelbadje (wat ook vogels aantrekt en dus nog meer biodiversiteit), of een klein fonteintje. Dit zal niet alleen een waardevolle bron van water bieden aan de bijen en vlinders, maar ook nog meer sfeer toevoegen aan je tuin. Vooral een ornament met bewegend of stromend water zorgt voor een ontspannen sfeer en gevoel van rust, omdat het geluid van bewegend water een rustgevend effect heeft.

Geef een reactie